Paasbrunch

Traditie is dat Yaniek uitslaapt en ik de paaseieren dan vakkundig verstop. Ik denk dat ik dit op z’n twintigste nog moet  blijven doen 😊.

 

Ik schrijf overigens op waar ik ze verstop zodat we ze in de zomer niet terugvinden terwijl ze smelten. 

 

Daarna gaan we brunchen want van ontbijten kun je op het tijdstip dat Puber ontwaakt, niet meer echt spreken. Met Kerst is bij ons het kerstdiner belangrijk en met Pasen de brunch. 

 

Op de site vind je diverse betaalbare ideeën voor Pasen (menu: Recepten, Feest, Pasen). Bij de brunch eten wij op Eerste Paasdag meestal een roereihaasje met uitgebakken bacon (€ 0,73 p.p.) en een paashaasbolus (€ 0,38). Aan het einde van de middag eten we na de uitgebreide brunch een lichte avocadocracker (€ 0,42 p.p.). ’s Avonds na het diner zijn toastjes met eiersalade (€ 0,26 p.p.) een lekker idee bij de borrel.

 

Tweede Paasdag hebben we paashaaskoekjes (€ 0,10 p.st.) of een perzikplaatcake (€ 0,30 p.p.) bij de koffie (op Eerste Paasdag zitten we meestal te vol).

Ik heb nog een recept voor hambroodjes liggen, dus deze ga ik ook nog uitproberen en als we het een succes vinden, plaatsen we dit recept ook.

 

Met Pasen gaan er hier in ieder geval veel eieren doorheen. Het prijsverschil van scharreleieren per stuk varieert van € 0,17 tot € 0,61 bij Jumbo bijvoorbeeld. Een prijsverschil voor 30 eieren van maar liefst € 13,20! (Prijzen d.d. 09.04.2022). Je kijkt dus het beste naar de stuksprijs en niet naar de totaalprijs. 

 

Welke Paasgewoonte hebben jullie? 

 

Reactie schrijven

Commentaren: 0