Verloting 2 douchetimers via Facebook

Wij hebben de douchetimer zelf ook in gebruik genomen omdat Yaniek en ik steeds bewuster met water omgaan. We realiseren ons dat het niet vanzelfsprekend is dat we altijd over lekker drinkwater kunnen beschikken. In veel landen is dit niet het geval en ook in Nederland worden droogtes extremer en is de watervoorraad niet oneindig. Maar behalve dat we duurzaam met water willen omgaan en dus onze CO2-voetafdruk willen verminderen, kost (met name) warm water ook geld: niet alleen het waterverbruik maar ook het gas wat nodig is om het te verwarmen.

We gebruiken bijna altijd de douche omdat een bad vullen bijna 2x zoveel water kost dan douchen. Echter, 9 minuten douchen kost nog 65 literflessen schoon drinkwater.

 

Door 5 minuten te douchen in plaats van 9 minuten, bespaart een gemiddeld huishouden op jaarbasis ruim 15.000 liter warm water en 60 m3 gas (bron Nibud).

 

Lees ook ons hele artikel Waterbesparing

Reactie schrijven

Commentaren: 0